Ultime notizie pubblicate
Candelora – Ai componidoris Danilo Casula e Giampaolo Mugheddu i ceri benedetti
Sa Carrela ‘e Nanti di Santu Lussurgiu
Sartiglia 2023: resi noti i nomi dei Cavalieri partecipanti
LA STAND UP COMEDY DI VALERIO AIRÒ ROCHELMEYER PER LA PRIMA VOLTA IN SARDEGNA
Aperte le iscrizioni Online: Premio Andrea Parodi per musicisti di tutto il mondo.
Oristano ha festeggiato una nuova centenaria: Michela Mele.
Esplorando le meraviglie naturali di Sadali: alla scoperta del borgo, delle sue cascate e sorgenti
Sa Stiddiosa; la cascata nascosta della Barbagia
È un film italiano il vincitore del “Fiorenzo Serra” 2022
Il Gambero Rosso premia la Cantina Canu
LA FONDAZIONE MONT’E PRAMA A NEW YORK PER SIGLARE ACCORDI DI PROMOZIONE PER IL 2023
ATZARA, UN AUTUNNO IN BARBAGIA TRA VINO E ARTE
I CREATIVI SARDI VESTONO I NUOVI CANNONAU OLIANAS
La Basilica della Santissima Trinità di Saccargia
NORBELLO SI CANDIDA A DIVENTARE IL POLO DEL FUMETTO NELL’ISOLA
L’ANIMAZIONE MADE IN SARDINIA PER LA CAMPAGNA CONTRO IL BULLISMO
SINGOLARE FEMMINILE, L’ARTE CONTRO LA VIOLENZA SULLE DONNE
COME SI FA UN VIDEOGAME? UN CORSO DELLA SARDEGNA FILM COMMISSION
CHIUDE LUCIDO FESTIVAL 2022 CON OLTRE MILLE PERSONE COINVOLTE

5 durches tìpicos de Pasca Manna

In Sardigna sa Pasca Manna si festat non solu cun sos oos de tziculate. In s’ìsula nostra b’at medas retzetas tìpicas, chi tenent traditzione manna e chi sunt ispetzialidades bellas in custu tempus:
Bidimus 5 retzetas durches:
1. Sas Pàrdulas o casadinas. Sunt unu durche tìpicu de stu tempus de Pasca chi est preparadu cun una canistedda de pasta prena cun unu reprenu de soru de arbeghe, tzafaranu e aràngiu e limone. Sunt una delìtzia e si faghent in maneras diferentes, finas salidas.
2. Cocoi cun sou. Un’àtera retzeta sìmbulu de Pasca su Cocoi cun s’ou, chi est unca canistedda de pane sardu cocoi decoradu chi portat unu ou in mesu, cotu totu paris a su pane in su forru. Est una retzeta chi si fahget prus che totu pro sos pipios. Li narant finas angùle, coccoeddu o bibilliu.
3. Pastìssiu de mèndula. Sunt durchigheddos cun mèndula, bellos a papare e de bìere. Si faghent cun una canistedda de pasta fine prena cun pan di spagna de mèndula ammuntadu cun una capa decorada a manera fine meda.
4. Mustatzolos. Sunt durches moddes a forma sumbu tìpicos de Aristanis, cun aroma de cannella e limone. Pro los preparare bi cheret tempus meda pro ite pro lievitare bi cherent dies meda.
5. Pirichitus. Sunt pistocheddos de limone tipicos de su campidanu, tundos, podent èssere prenos o bòidos e sunt amuntados dae una capa de tzùcoro aromatizada cun limone.
Sa Pasca sarda est rica de durches bellos e nuscosos, fìgios de una traditzione manna meda.
T.C.
Attività realizzata col contributo della Regione Sardegna – IMPRENTAS 2020-2021. LR 22/2018, art22
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
