Ultime notizie pubblicate
Candelora – Ai componidoris Danilo Casula e Giampaolo Mugheddu i ceri benedetti
Sa Carrela ‘e Nanti di Santu Lussurgiu
Sartiglia 2023: resi noti i nomi dei Cavalieri partecipanti
LA STAND UP COMEDY DI VALERIO AIRÒ ROCHELMEYER PER LA PRIMA VOLTA IN SARDEGNA
Aperte le iscrizioni Online: Premio Andrea Parodi per musicisti di tutto il mondo.
Oristano ha festeggiato una nuova centenaria: Michela Mele.
Esplorando le meraviglie naturali di Sadali: alla scoperta del borgo, delle sue cascate e sorgenti
Sa Stiddiosa; la cascata nascosta della Barbagia
È un film italiano il vincitore del “Fiorenzo Serra” 2022
Il Gambero Rosso premia la Cantina Canu
LA FONDAZIONE MONT’E PRAMA A NEW YORK PER SIGLARE ACCORDI DI PROMOZIONE PER IL 2023
ATZARA, UN AUTUNNO IN BARBAGIA TRA VINO E ARTE
I CREATIVI SARDI VESTONO I NUOVI CANNONAU OLIANAS
La Basilica della Santissima Trinità di Saccargia
NORBELLO SI CANDIDA A DIVENTARE IL POLO DEL FUMETTO NELL’ISOLA
L’ANIMAZIONE MADE IN SARDINIA PER LA CAMPAGNA CONTRO IL BULLISMO
SINGOLARE FEMMINILE, L’ARTE CONTRO LA VIOLENZA SULLE DONNE
COME SI FA UN VIDEOGAME? UN CORSO DELLA SARDEGNA FILM COMMISSION
CHIUDE LUCIDO FESTIVAL 2022 CON OLTRE MILLE PERSONE COINVOLTE

Movet sa rassigna “A mesa cun sas Fèminas de su Binu”

Movet domìnigu 28 de martzu sa rassigna “A mesa cun sas Fèminas de su Binu”: una filera de apuntamentos enogastronòmicos, unu ònnia mese, cun protagonistas is produsidoras de s’assòtziu “Sas Fèminas de su Binu”. Sos addòbios s’ant a fàghere in su ristorante Cunventu de Santu Giusepe, in Casteddu.
Cuncordados cun s’agiudu de Slow Food Sardigna, is addòbios sunt s’ocasione pro connòschere mègius a sas produsidoras, ristoradoras, enotecàrias e sommelier chi in s’ìsula nostra promovent sa cultura de su binu. In sos addòbios sos amantiosos de su binu e de su papare bene ant a pòdere ascurtare is contos issoro e tastare su binu seberadu pro acumpangiare sos màndigos chi, a borta a borta, ant a ammentare sas cussòrgias diferentes de s’ìsula.
Su primu apuntamentu est cun Elisabetta Pala, presidente de sa delegatzione regionale de “Sas Fèminas de su Binu” e fundadora de sa cantina Mora&Memo. In su Cunventu de Santu Giusepe at a portare su contu de s’atrivimentu e de sa passione sua nàschida in su 2011 cando, a pustis de àere lassadu sa sienda de famìllia, at cumentzadu a currulare su bisu de criare unu binu chi l’assimìgiet.
Prandende s’ant a pòdere tastare tres etichetas de sa cantina sua, su “Tino Sur Lie” (Ìsula de sos Nuraghes IGT), su “Rosato é” (unu misturu de Mònica e Cannonau) e “Ica” (Mònica de Sardigna DOC), paris cun màndigos chi arribant dae Serdiana, bidda de su binu in ue Elisabetta est crèschida e in ue at fatu nàschere Mora&Memo.
Su primu apuntamentu faghet a lu prenotare, a 40 èuros a persone, telefonende in deretura a su nùmeru de su ristorante 070.543343 o iscriende una e-mail a s’indiritzu info@conventosangiuseppe.com .
Su de “Sas Fèminas de su Binu” est un’assòtziu sena de punna de lucru chi avalorat sa cultura de su binu e su rolu de sas fèminas in sa filera pro prodùere binu. Nàschida in su 1988, oe nde faghent parte prus de 800 sòtzias intra de produsidoras, ristoradoras, enotecàrias, sommelier e giornalistas. Sas Fèminas de su Binu sunt coordinadas, in totu sas regiones de Itàlia, in delegatziones.
a.i.g.
Attività realizzata col contributo della Regione Sardegna – IMPRENTAS 2020-2021. LR 22/2018, art22
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
