Ultime notizie pubblicate
Candelora – Ai componidoris Danilo Casula e Giampaolo Mugheddu i ceri benedetti
Sa Carrela ‘e Nanti di Santu Lussurgiu
Sartiglia 2023: resi noti i nomi dei Cavalieri partecipanti
LA STAND UP COMEDY DI VALERIO AIRÒ ROCHELMEYER PER LA PRIMA VOLTA IN SARDEGNA
Aperte le iscrizioni Online: Premio Andrea Parodi per musicisti di tutto il mondo.
Oristano ha festeggiato una nuova centenaria: Michela Mele.
Esplorando le meraviglie naturali di Sadali: alla scoperta del borgo, delle sue cascate e sorgenti
Sa Stiddiosa; la cascata nascosta della Barbagia
È un film italiano il vincitore del “Fiorenzo Serra” 2022
Il Gambero Rosso premia la Cantina Canu
LA FONDAZIONE MONT’E PRAMA A NEW YORK PER SIGLARE ACCORDI DI PROMOZIONE PER IL 2023
ATZARA, UN AUTUNNO IN BARBAGIA TRA VINO E ARTE
I CREATIVI SARDI VESTONO I NUOVI CANNONAU OLIANAS
La Basilica della Santissima Trinità di Saccargia
NORBELLO SI CANDIDA A DIVENTARE IL POLO DEL FUMETTO NELL’ISOLA
L’ANIMAZIONE MADE IN SARDINIA PER LA CAMPAGNA CONTRO IL BULLISMO
SINGOLARE FEMMINILE, L’ARTE CONTRO LA VIOLENZA SULLE DONNE
COME SI FA UN VIDEOGAME? UN CORSO DELLA SARDEGNA FILM COMMISSION
CHIUDE LUCIDO FESTIVAL 2022 CON OLTRE MILLE PERSONE COINVOLTE

“Una die de pastore”: sas oportunidades de su turismu esperientziale de su Logudoro-Goceano

A ischire comunicare unu territòriu non bastat prus. Su mercadu de su turismu est chirchende semper prus esperièntzias chi faghent intrare chie ddu vìsitat in s’ispìritu de su logu, e donare emotziones chi non si podent ismentigare. Gasi s’ìdea di bìvere una die de pastore, chi in Sardigna podet pàrrere una banalidade, pro personas meda in su mundu est una manera ùnica pro fàghere una vacàntzia de non ismentigare. Est una oportunidade manna pro chie dda podet propònnere a sa mègius manera.
Ma est solu unu de sos esempros de isperimentatzione turìstica presentados in su webinar promòvidu dae su GAL Logudoro-Goceano, su 19 de martzu, in dereta streaming in sa pàgina facebook comente tapa noa de su percursu de sos Club di Prodotto.
Est unu atòbiu chi at introduidu temas chi sunt rivolutzionende sa manera de contare su turismu de su benidore: su cuntzetu de esperièntzia. A contare sos detàllios est istètiu Josep Ejarque de sa FTourisma, chi paris a sa Smeralda Consulting est faghende atividade de consulèntzia pro su Gruppo d’Azione Locale pro fàghere su Club di Prodotto. Unu percursu chi, at ammentadu su diretore de su GAL, Giuseppe Sotgiu, est su chi diat a dèpere fàghere su Piano di Azione del GAL “pro torrarea fraigare unu territòriu comente destinatzione turistica de importu”. Segundu Ejarque, in sos annos post-Covid sos turistas ant a tènnere tres bisòngios fundamentales: seguresa e igiene; gana de fàghere esperièntzias, pro ite a bìere non bastat prus, si cheret bìvere su territòriu; e infines su chi si narat wellbeing, est a nàrrere vacàntzias pro istare bene in sa conoca e in su fìsicu.
T.C.
Attività realizzata col contributo della Regione Sardegna – IMPRENTAS 2020-2021. LR 22/2018, art22
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
